,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. május 28., vasárnap

~ TEJFÖLÖS EPRES PITE ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 18 dkg liszt, 10 dkg hideg vaj, 5 dkg porcukor, csipet só, 1 kk sütőpor, 1 tojás
Töltelék :
- 50 dkg tejföl, kb 8 - 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 db tojás, 1 ek vaníliás pudingpor
- 2 ek darált mandula
- kb 25 dkg eper

  • A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd átlátszó fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
  • A tejfölt simára keverjük a cukrokkal, a tojással és a pudingporral, majd ízesítjük citromhéjjal. Az epret megtisztítjuk és negyedekbe vágjuk.
  • Egy kb 25 x 25 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk, belenyújtjuk a tésztát, villával megbökdössük és 170 °C - ra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük. Ezután megszórjuk mandulával, ráöntjük a tejfölös keveréket és elrendezzük rajta az eperdarabokat. Visszatolva a sütőbe még további 45 ( kb ) percig sütjük. Akkor lesz jó, amikor a töltelék már nem remeg. 
  • A kihűlt sütemény felkockázva kínáljuk.



1 megjegyzés: