Nincs is annál jobb, mint a hőségben elkanalazgatni egy hűsítő, kicsit fanyarabb ízvilágú desszertet. A barack kiváló zamata, a diótól ropogós morzsaréteg és a lágy krém kiváló párosítás.
Morzsa:
- 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg durvára vágott dió
- 2 ek xilit
- 10 dkg vaj
- csipet só
Krém :
Krém :
- 15 dkg mascarpone
- 3 dl tejföl
1 tk vaníliakivonat
- kb 8 dkg xilit - vagy ízlés szerint
Barackpüré
- 25 dkg sárgabarack
- 1 ek xilit - vagy a gyümölcs édességétől függűen
továbbá :
- durvára vágott dió, étcsokoládé
- A morzsához, a vajat összemorzsoljuk a száraz hozzávalókkal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk és forró ( 200 °C ) sütőben szép aranybarnára pirítjuk.
- A barackot miután kimagoztuk, összeturmixoljuk az édesítővel.
- A krémhez simára keverjük a tejfölt a krémsajttal, ízesítjük vaníliával és ízlés szerinti xilittel.
- A morzsát, a krémet és a barackpürét poharakba rétegezzük, megszórjuk durvára vágott dióval és étcsokoládéval, majd 1 - 2 órára hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése