Topfa Feingeback az eredeti neve ennek a süteménynek, persze gyümölcs nélkül - de ha már szezonja van akár a cseresznyének vagy a meggynek, miért is ne kerülhetne bele.
Tényleg nagyon gyorsan összeállítható, hiszen csak összekell keverni a hozzávalókat, a többi pedig a sütő dolga. Kicsit egészségesebbé refolmáltam, próbáljátok ki így is.
- 6 tojás
- 6 ek xilit
1 tk vaníliakivonat
- 1 kis poharas tejföl ( 175 g )
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 14 dkg fehér tönkölyliszt
- csipet só
- 1 tasak sütőpor
- 5 dkg mazsola
- 20 dkg magozott cseresznye
- A sütőt 200 °C - ra előmelegítjük.
- A tojást a cukorral kézi habverővel kissé habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a túrót. Ízesítjük vaníliával és citromhéjjal, majd hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, a mazsolát és a cseresznyét.
- A masszát egy közepes méretű ( kb 20 x 30 cm ) kivajazott és liszttel behintett tepsibe öntjük és kb 35 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése