A friss házi tésztánál nincs is finomabb - igaz macerásnak tűnik, de nem az. Akinek van tésztanyújtó gépe, azzal pofon egyszerű az elkészítés. Ha valakinek pedig nincs, itt egy kis segítség :
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 3 tojás
- kb 25 - 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 kk só
Cukkiniszósz :
- 1 nagyobb cukkini
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 10 dkg reszelt sajt ( ízlés szerint )
- só, bors
- só, bors
- A lisztet a tojással és a sóval összedolgozzuk, amíg sima és ruganyos tésztát nem kapunk. Folpackba csomagolva 30 percig hűtőben pihentetjük.
- A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, enyhén besózzuk és állni hagyjuk, majd a levétől kinyomkodjuk.
- A finomra aprított hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a cukkinit és puhára főzzük, közben ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Hozzáadjuk a tejszínt, a sajtot és összeforraljuk.
- A tésztát kétfelé osztjuk, belisztezzük és nyújtófával kis téglalap alakúra igazítjuk, majd a tésztagéppel nyújtjuk és a hozzá tartozó vágófejjel formázzuk. Az így kapott tagliatellét lobogó, sós vízben kb 2 perc alatt kifőzzük. Leszűrjük és rögtön összekeverjük a cukkinis szósszal. Olajban eltett aszalt paradicsommal és csilipehellyel megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése