- 3 tojás
- 12 , 5 dkg xilit + 2 ek - vagy cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 25 dkg Szarvasi ricotta
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 12 dkg fehér tönkölyliszt
- 12 dkg fehér tönkölyliszt
- 1 tasak sütőpor
- 2 nektarin
- 3 - 4 szem sárgabarack
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 25 x 25 cm - es tepsi aljára sütőpapírt fektetünk.
- A barackokat feldaraboljuk.
- A tojás kihabosítjuk a xilittel, majd kézi habverővel hozzákeverjük a ricottát, a sütőporos lisztet és az olvasztott vajat. Ízesítjük vaníliával, majd a masszát a tepsibe simítjuk, a tészta tetejére tesszük a barackot és megszórjuk édesítővel és kb 40 perc alatt megsütjük. ( Tűpróba ! )
- Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése