,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. szeptember 8., péntek

~ BURGONYÁS TONHALROLÁD ~



»HOZZÁVALÓK«
- 40 dkg áttört főtt burgonya
- 25 dkg lecsöpögtetett tonhalkonzerv
- pár szem felszeletelt fekete olívabogyó
- 1 - 2 ek szárított olajbogyó ( opcionális )
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojás
- 8 dkg reszelt parmezán
- aprított petrezselyem vagy bazsalikom
- só, bors, morzsolt kakukkfű
továbbá : - zsemlemorzsa, olívaolaj

  1. Az összes hozzávalót tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze. A masszából formáljunk egy kisebb hengert és forgassuk meg zsemlemorzsában. 
  2. A burgonyás rudat tegyük egy zsírpapírra, locsoljuk meg olívaolajjal és csomagoljuk be, úgymint egy cukorkát.
  3. 200 °C - os sütőben süssük kb 30 - 35 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése