- 25 dkg szélesmetélt
- 25 dkg túró
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
- 2 - 3 db birsalma
- 2 - 3 ek méz
- őrölt fahéj
- kb 10 - 15 dkg darált dió
- 4 - 5 ek olvasztott vaj
- A birsalmát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjunk a mézet, az ízlés szerinti fahéjat és megpároljuk .
- A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipetnyi sóval habbá verjük. A sárgákat a cukrokkal és a túróval kikeverjük, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát és összeforgatjuk a tojáshabbal.
- Egy sütőtálat kivajazunk, meghintjük morzsával és belekanalazzuk a tészta felét, megszórjuk dióval és rásimítjuk a birsalmát, majd betakarjuk a megmaradt túrós tésztával. A tetejét megcsurgatjuk olvasztott vajjal és megszórjuk dióval.
- 180 °C - os sütőben szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése