,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. november 4., szombat

~ ASZALT SZILVÁS MÁKOS CSIGA ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 40 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 1 / 2 tasak sütőpor
- csipet só
- 80 ml étolaj
- 1 tojás
- kb 50 ml tej
Töltelék :
- 20 dkg darált mák
- 2 ek méz
- 8 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 150 ml víz
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- 2 ek rumban ázott mazsola
- 10 dkg aszalt szilva
- tej - a kenéshez

  • A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd letakarva pihentetjük. 
  • A töltelékhez, a vízből, a mézből és a cukorból szirupot főzünk, hozzákeverjük a mazsolát, a citrom reszelt héját és leforrázzuk vele a mákot. Még langyosan hozzákeverjük a vajat és a tojást.
  • A tésztát enyhén lisztes felületen kb 30* 40 cm - es téglalappá nyújtjuk, rákenjük a mákos tölteléket és eloszlatjuk rajta az apróra vágott aszalt szilvát. A tésztát a hosszabbik oldala felől feltekerjük és kb 2 cm - es szeletekre vágjuk. 
  • A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 180 °C - on szép pirosra sütjük. Miután megsültek egy ecset segítségével lekenjük a tetejüket tejjel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése