»HOZZÁVALÓK«
- 50 - 60 dkg csirkecombfilé
- 30 dkg mirelit zöldbab
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín ( 30 % - os )
- 1 tk étk. keményítő
- 2 dl fehérbor ( félszáraz )
- 1 tk őrölt pirospaprika
- só, bors, majoránna
- A felkockázott szalonnát kevés olajon a zsírjára sütjük, majd megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, megszórjuk pirospaprikával és alaposan átpirítjuk. Azután hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a borral.
- Amikor a hús is és a zöldbab is megpuhult, hozzáöntjük a keményítős tejszínt és összeforraljuk. Végül ízesítjük sóval, borssal majoránnával.
- Köretként párolt rizst kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése