,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. november 3., péntek

~ FEHÉRBOROS ZÖLDBABOS CSIRKETOKÁNY ~




»HOZZÁVALÓK«
- 50 - 60 dkg csirkecombfilé
- 30 dkg mirelit zöldbab
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín ( 30 % - os )
- 1 tk étk. keményítő
- 2 dl fehérbor ( félszáraz )
- 1 tk őrölt pirospaprika
- só, bors, majoránna
  • A  felkockázott szalonnát kevés olajon a zsírjára sütjük, majd megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, megszórjuk pirospaprikával és alaposan átpirítjuk. Azután hozzáadjuk a zöldbabot, majd  felöntjük a borral. 
  • Amikor a hús is és a zöldbab is megpuhult, hozzáöntjük a keményítős tejszínt és összeforraljuk. Végül ízesítjük sóval, borssal majoránnával.
  • Köretként párolt rizst kínálunk mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése