Alap :
- 12 dkg zabkeksz
- 5 dkg darált dió + 3 dkg a díszítéshez
- 7 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg darált dió + 3 dkg a díszítéshez
- 7 dkg olvasztott vaj
Töltelék :
- 50 dkg sütőtök ( pucolva )
- 10 dkg eritrit
- 1 narancs reszelt héja
- 1 tk vaníliakivonat
- 3 tojás
- csipet só
- 1 tk fahéj
- 1 ek étk. keményítő
- A diót pörköljük illatosra. A felkockázott tököt főzzük puhára, majd alaposan csöpögtessük le és botmixerrel pürésítsük.
- A kekszet aprítsuk morzsásra, keverjük össze a dióval és a vajjal, azután nyomkodjuk egy 20 cm - es kapcsos tortaforma aljába.
- A tökpürét keverjük össze az édesítővel, a keményítővel, ízesítsük és egyenként hozzáadva a tojásokat, keverjük habosra. A krémet öntsük a a kekszes alapra, majd 180 °C - on süssük kb 60 percig. Ha a torta megsült a formában hagyjuk kihűlni, majd a tetejét szórjuk meg dióval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése