,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. november 19., vasárnap

~ SZŰZÉRMÉK CSŐBEN SÜLT KARFIOLLAL ~




»HOZZÁVALÓK«
- kb 70 dkg szűzpecsenye
- só, bors, 
- aprított rozmaring és kakukkfű
- 2 ek olaj
- 1 kisebb fej karfiol
- 2 dl tejszín
- 1 tojás
- 20 dkg bármilyen karakteres ízű reszelt sajt pl. gouda
- 10 dkg gorgonzola
- só, bors
- gránátalmamagok


  • A szűzpecsenyét tisztítsuk meg a hártyáitól, mossuk meg és egy papírtörlővel töröljük szárazra, majd vágjuk ujjnyi szeletekre. A szeletek mindkét oldalát, sózzuk, borsozzuk és dörzsöljük be az olajjal elkevert zöldfűszerekkel. Takarjuk le alufóliával és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára. 
  • A karfiolt szedjük rózsáira és sós vízben fűzzük roppanósra. A tejszínt keverjük simára a tojással, a reszelt sajttal, sózzuk és borsozzuk.
  • Egy hőálló tálat / tálkákat kenjünk ki vajjal, rendezzük el benne a karfiolt és öntsük le a sajtos keverékkel, morzsoljuk rá a gorgonzolát és tegyük a 180 °C - os sütőbe és süssük szép pirosra.
  • Forrósítsunk fel egy serpenyőt és pirítsuk a szűzérmék mindkét oldalát 3 - 4 percig. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése