,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. december 18., hétfő

~ ASZALT GYÜMÖLCSÖS CSIRKEKUGLÓF VAJON PÁROLT ALMÁVAL ~




 Biztosan sokan ismeritek az őzgerinces csirkemell receptjét, amivel nem hozok igazán újdonságot, de egy kis aszalt gyümölccsel kiegészítve és kuglófformában készítve az ünnepi asztal ékessége lehet. Ráadásul gluténmentes változatban. 
Köretként párolt rizs, vajon párolt alma és természetesen az aszalt gyümölcsök jól illenek hozzá.

»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 10 dkg reszelt mozzarella
- 1 kis poharas tejföl
- 2 tojás
- 3 ek rizsliszt
- 1 csokor petrezselyem
- 5 - 5 dkg aszalt áfonya és szilva
- só, bors - ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma - elhagyható
- kb 25 dkg füstölt baconszalonna
Vajon párolt alma :
- személyenként 1 alma 
- 5 dkg vaj
- rózsabors

  • A tojásokat összekeverjük a liszttel, a tejföllel, a reszelt sajtokkal, az aprított petrezselyemmel, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzáforgatjuk az apróbb kockákra vágott húst, az áfonyát és a feldarabolt aszalt szilvát. 
  • Egy kisebb kuglófformát kibélelünk baconnel úgy, hogy túllógjanak a forma szélétől, majd belekanalazzuk a tölteléket és befedjük a túllógó szalonnavégekkel. 
  • 180 °C - ra melegített sütőbe tesszük és légkeveréssel kb 40 percig sütjük, azután kivesszük a sütőből, hagyjuk kb 20 percig hűlni, majd a kuglófot átfordítjuk egy tepsire és visszatesszük a sütőbe annyi időre, amíg szép ropogósra sül a szalonna. A kuglófot egy nagyobb tányérra borítjuk, köréje tesszük az aszalt gyümölcsöket és a párolt almát. Párolt rizzsel kínáljuk.
  • Az almákat négybe vágjuk és eltávolítjuk a magházat. Egy serpenyőbe vajat hevítünk, beletesszük az almagerezdeket és mindkét oldalukat pár percig pároljuk, végül megszórjuk rózsaborssal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése