Hát ilyen is kell. A finomlisztet rizslisztre cserélve máris gluténmentessé válik ez a közkedvelt sütemény. Kis adag kb 16 db készül ebből az adagból, de ha másféle sütemény is kerül a karácsonyi sütis tálra szerintem bőven elég, de ez persze függ a család létszámától is. Bátran duplázzátok !
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 22 dkg rizsliszt
- 6 dkg méz
- 8 dkg porcukor
- 8 g sütőpor
- 2 db tojás
- 6 dkg vaj
- 60 ml tej
- csipet só
Máz :
- 8 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 ek kakaópor
- 2 ek rumaroma - vagy ízlés szerint
- 50 ml tej
hempergetéshez : - 10 dkg kókuszreszelék
- A vajat a mézzel folyósra melegítjük. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajas mézet, a tejet és összeforgatjuk sóval, sütőporral elkevert liszttel.
- A masszát sütőpapírral bélelt kb 22 * 22 cm - es tepsibe simítjuk és 180 °C - ra melegített sütőben kb 15 - 20 perc alatt megsütjük. Ha a tészta megsült rácsra borítva kihűtjük, a széleit egyenesre vágjuk és felkockázzuk. ( 5 x 5 cm ).
- A máz hozzávalóit összeolvasztjuk, majd megmártjuk benne a tésztakockákat és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése