- 15 dkg darált dió
. 5 dkg darált mandula
- 5 dkg lágy vaj
- 5 dkg mazsola
- 8 dkg aszalt szilva
- 1 narancs reszelt héja
- csipet tengeri só
- 1 narancs reszelt héja
- csipet tengeri só
- 1 ek porcukor
- 20 dkg gluténmentes gesztenyepüré ( Maroni fehérarany )
- 2 ek tejszín
- 2 ek tejszín
- 6 dkg olvasztott fehércsokoládé
- A mazsolát és az aszalt szilvát késes aprítóban finomra aprítjuk. A diót a mandulával, a sóval, a porcukorral, a narancshéjjal összekeverjük, majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket és a vajat, majd egészet alaposan összegyúrjuk.
- A masszát folpackon szétlapogatjuk - kb 20 x 30 cm nagyságúra és elkenjük rajta a tejszínnel fellazított gesztenyemasszát. A fólia segítségével feltekerjük és hűtőben dermesztjük pár órán át.
- A rúd tetetjét olvasztott fehércsokoládéval megcsurgatjuk és tetszés szerint szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése