,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. január 29., hétfő

~ ROSQUILLAS ~



 A rosquillas egy jellegzetes spanyol fánk, ánizslikőrrel ízesítve. Gyorsan elkészül, rendkívül finom és frissen kisütve az igazi !

»HOZZÁVALÓK«
- 2 tojás
- 6 dkg cukor
- 50 ml étolaj
- 50 ml ánizslikőr 
- 1 citrom reszelt héja
- 35 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- csipet só
- 1 - 2 ek tej - szükség esetén )
cukor - a forgatáshoz
- olaj - a sütéshez

  • A tojást kissé habosra keverjük a cukorral, az olajjal és a likőrrel, majd hozzáreszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet. Az egészet alaposan összegyúrjuk és 15 percig letakarva pihentetjük. ( ha nagyon kemény lenne adjunk hozzá tejet )
  • A tésztából olajos kézzel kb 40 - 50 g - os golyókat formálunk, kissé ellapítjuk és a közepébe lyukat szúrunk. Az így kapott lyukas fánkokat nem túl forró, bő olajban pirosra sütjük. 
  • A fánkokat papírtörlőre szedjük, majd megforgatjuk cukorban. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése