- 3 tojásfehérje
- 16 dkg vaj
- 4 dkg méz
- 6 dkg liszt
- 6 dkg mandula finomra őrölve
- 10 dkg porcukor
- csipetnyi só
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg málna
Rizsdarakrém :
- 5 dl tej
- 10 dkg vaj
- csipet só
- 3 - 4 ek eritritol
- 1 tk vaníliakivonat
- 20 dkg rizsdara ( Ataisz )
- 10 dkg málna
Rizsdarakrém :
- 5 dl tej
- 10 dkg vaj
- csipet só
- 3 - 4 ek eritritol
- 1 tk vaníliakivonat
- 20 dkg rizsdara ( Ataisz )
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. A vajat a mézzel összeolvasztjuk, majd állandó keverés mellett aranybarna színűre pirítjuk. A tojásfehérjét a sóval lágy habbá verjük majd folytonos keverés mellett, még melegen hozzáöntjük a vajas keveréket, azután hozzáforgatjuk a porcukros, mandulás lisztkeveréket és a málnát.
- A masszát egy 22 cm - es sütőpapírral bélelt formába simítjuk és 25 perc alatt készre sütjük, de végezzünk tűpróbát. Ha a tészta megsült egy rácsra borítva kihűtjük, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük. Azután a tortaformát folpacckal kibéleljük és visszahelyezzük bele a piskótát.
- A tejet egy lábasba öntjük, összemelegítjük a vajjal, hozzáadjuk a sót, a rizsadarát és sűrű krémmé főzzük. Végül belekeverjük az édesítőt, a vaníliát és rákenjük a tésztára. Pár órán át hűtőben dermesztjük.
Tipp : - ha van egy mutatós szilikonformánk, vízzel kiöblítjük és beleöntjük a rizskrémet, majd hagyjuk benne teljesen megdermedni. A piskótát kiszúrjuk akkora méretűre mint a szilikon forma alja és ráhelyezzük a krémre. Az egészet egy tányérra borítjuk és óvatosan lehúzzuk róla a formát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése