,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. szeptember 23., vasárnap

~ ALMÁS CROSTATA ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj / margarin
- 8 dkg cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- csipet só
- 1 - 2 ek hideg víz - szükség esetén
Töltelék : 
- 4 - 5 szem alma
- kb 4 ek cukor
- 1 citrom kifacsart leve
- ízlés szerint őrölt fahéj

  • A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet, összevegyítjük a sütőporral, sóval, cukorral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a tojásokat és annyi vizet, hogy összeálljon a tészta, majd átlátszó fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
  • Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk, összeforgatjuk a cukorral, citromlével és a fahéjjal, majd alacsony lángon addig főzzük amíg az alma megpuhul. Azután egy szűrőbe téve alaposan lecsepegtetjük, a levét félretesszük.
  • A lehűlt tésztát 2 / 3 - 1 / 3 - ad részre osztjuk, a nagyobb tésztarésszel kibélelünk egy 18 cm - es tortaformát úgy, hogy legyen kb 3 cm - es pereme is. Villával megszurkáljuk és rásimítjuk az almát, a megmaradt tésztával pedig betakarjuk, a tésztaszéleket jól összeillesztve.
  • A tésztát rombusz alakban egy éles késsel bevagdossuk, lekenjük a félretett almalével és megszórjuk cukorral, majd félórára hűtőbe tesszük. Azután 170 ° C - on kb 40 perc alatt megsütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése