Füstös, szaftos mintha csak a grillről emelnénk le a hússzeleteket. Aki nem szereti a tarját, sertéskarajból is elkészítheti, de akkor természetesen szárazabb állaga lesz a húsnak.
»HOZZÁVALÓK«
- 4 szelet tarja
- 20 dkg füstölt szalonna
páchoz :
- 2 ek olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek mustár
- 1 ek fűszerpaprika
- só, bors
Köret :
- kb 1 kg apró burgonya
- só, bors, majoránna, morzsolt oregánó, fűszerpaprika, olaj
- A pác hozzávalóit összekeverjük, majd a hússzeletek mindkét oldalát megkenjük vele. Azután egymásra helyezve egy jól záródó ételdobozba tesszük és egy éjszakán át pihentetjük.
- A megpucolt burgonyát ( lehet héjastul is ) négybe vágjuk, megmossuk, megszórjuk a fűszerekkel , sózzuk, borsozzuk és alaposan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olajjal és 200 °C - on, időközönként átforgatva megsütjük.
- A szalonnát kb 1, 5 cm - es vastag szeletekre vágjuk, háromnegyed részig bevagdossuk és pirulásig sütjük. Azután kiszedjük a serpenyőből és félretesszük. A visszamaradt zsiradékba helyezzük a bepácolt hússzeleteket és mindkét oldalt kb 4 - 5 perc alatt készre sütjük.
- Tálaláskor a megsült burgonyát egy nagyobb tányérra rendezzük, ráhelyezzük a hússzeleteket, arra pedig a sült szalonnát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése