Tészta :
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg rozsliszt
- 1 tasak szárított élesztő
- 1 tk só
- 1 kis poharas joghurt ( 150 g )
- 1 kk cukor
- 3 dkg olvasztott vaj
- langyos víz
Töltelék :
- kb 25 dkg sütőtök ( pucolt mennyiség )
- 1 nagy fej lila hagyma
- 20 dkg feta sajt
- só, bors
- 1 tojás
- olívaolaj
- A liszteteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a sót, a cukrot, a vajat és a joghurtot, majd összegyúrjuk annyi vizet hozzáadva, hogy ruganyos jól nyújtható tésztát kapjunk. Letakarva a duplájára kelesztjük.
- A töltelékhez a tököt megpucoljuk és apró kockákra vágjuk, majd enyhén besózzuk. A hagymát is felkockázzuk.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd kb 30 x 60 cm - es nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük tojással, rászórjuk a tökkockákat, azután a hagymát, rámorzsoljuk a fetát, sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal és óvatosan feltekerjük. A rúdból kb két ujjnyni szeleteket vágunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk. Tenyerünkkel kissé ellapítjuk és 200 °C - ra melegített sütőben, kb 25 perc alatt készre sütjük.
Ötlet : NLCAFÉ
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése