Gluténérzékenyeknek ! A krémhez, rizsliszt helyett használhatunk vaníliás pudingport ( Haas ) a tetejére pedig készíthetünk egyszerű csokimázat is.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 60 ml forró víz
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg GM zabpehelyliszt
- 1 ek étolaj
- 1 / 2 tasak GM sütőpor ( Haas )
- csipet só
Krém :
- 2 , 5 dl tej
- 4 ek rizsliszt
- 15 dkg lágy vaj / margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tk vaníliakivonat - vagy 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tk rumaroma
tetejére :
- 1 tábla GM étcsokoládé
- 80 ml habtejszín
- A tésztához a sütőt 180 C° - ra előmelegítjük, egy kisebb tepsi ( kb 18 * 25 cm ) aljába sütőpapírt fektetünk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, diót és a sütőporral vegyített lisztet.
- A tojások fehérjét a sóval habbá verjük, majd két részletben óvatosan a diós masszához fogatjuk. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 per alatt megsütjük ( végezzünk tűpróbát ! )
- A tejben simára keverjük a rizslisztet és alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, ízesítjük, majd hozzákeverjük a kihűlt főtt krémet.
- Ha a piskóta kihűlt egyenletesen rákenjük a krémet és hűtőben dermesztjük.
- A tejszínt felforrósítjuk, majd ráöntjük az összetördelt csokoládéra és simára keverjük, azután rákenjük a sütemény tetejére. Durvára vágott dióval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése