»HOZZÁVALÓK«
Besamel mártás
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 5 dl tej
- só, bors, őrölt szerecsendió
Töltelék :
- 50 dkg apró csiperke gomba
- 1 ek vaj
- só, bors, egy csokor aprított petrezselyem
- bármilyen főtt sonka
továbbá :
- 8 - 10 db sós palacsinta, reszelt parmezán
- A vajat egy lábasban felforrósítjuk, elkeverjük benne a lisztet, kissé átpirítjuk és felöntjük tejjel. Az egészet egy kézi habverővel simára keverjük és felforraljuk. Sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítjük.
- Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd rádobjuk a felszeletelt gombát és jól átpirítjuk. Ízesítjük és összeforgatjuk az aprított petrezselyemmel.
- A palacsinta egyik felén elhelyezzük a sonkaszeletet, ráteszünk a gombából, meglocsoljuk 1 - 2 ek besamellel és megszórjuk parmezánnal, azután ráhajtjuk a palacsinta üresen hagyott részét és félbehajtjuk. A betöltött palacsintákat egy hőálló tálba / tepsibe rendezzük , ráöntjük a megmaradt mártást és megszórjuk sajttal. 180 °C - on kb 30 - perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése