Ismét egy elronthatatlan és végtelenül egyszerű sütemény sütőtök rajongóknak. Mivel a kakaós massza elég sűrű, lehetetlen rákenni a töltelékre - habár az eredeti receptben nem térnek ki rá - a masszát én habzsákba töltöttem és így sokkal egyszerűbb volt ez a művelet.
Tészta :
- 18 dkg vaj / margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás
- 28 dkg liszt
- 1/ 2 tasak sütőpor
- 3 dkg kakaópor
- 1 dl tej
Töltelék :
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg sütőtökpüré
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tojás
tetejére :
- 10 dkg étcsokoládé, 1 dl habtejszín
- A vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd tovább habosítva egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután hozzákeverjük a kakaós, sütőporos lisztet és a tejet. A massza felét egy sütőpapírral bélelt kb 22 * 22 cm - es tepsibe simítjuk.
- A töltelék hozzávalóit simára keverjük és ráöntjük a csokis masszára. A maradék masszát habzsákba töltve rányomjuk a töltelékre. 180 °C - on, kb 30 - 40 perc alatt - tűpróbáig - sütjük.
- A tejszínt felforrósítjuk, ráöntjük az összetördelt csokoládéra és elkenjük a kihűlt sütemény tetején. Ha a máz megdermedt tetszés szerint felszeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése