Aki szereti a cékla kissé földes ízét, annak ajánlom kipróbálásra ezt a süteményt. A céklát a tésztában egyáltalán nem érezni, inkább szaftossá teszi azt, annál inkább a cukormázban. Brutál finom és mutatós.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 2 db cékla ( kb 40 dkg )
- 3 tojás
- 8 dkg barnacukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 10 dkg vaj
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg liszt
- csipet só
- 1 kk sütőpor
Tetejére :
- 15 dkg porcukor
- 1 tk citromlé
- céklalé
- A megpucolt céklát finom reszelőn lereszeljük, majd kinyomkodunk belőle kb 50 ml lét, és kb 10 percig kevés víz hozzáadásával megpároljuk. Azután leszűrjük és teljesen kihűtjük.
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 22 cm - es kapcsos tortaformát alaposan kivajazunk és kilisztezünk. A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk. A tojást a cukorral kissé kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a vajas csokoládét, a céklát, a sót és a kakaóval vegyített sütőporos lisztet. A masszát a formába simítjuk és kb 20 perc alatt megsütjük.
- A mázhoz összekeverjük a porcukrot, a citrom levét és annyi céklalét adunk hozzá, hogy folyós, de még kenhető masszát kapjunk, majd rákenjük a kihűlt tortára. Miután a máz megszilárdult csokiforgáccsal díszítjük. Kínálásig hűtőben tartjuk.
Ötlet : Meglepetés
Aloha From Maui. love beets, and i want to make this, can you convert to USA. measurements?Thank you. am a pastry Chef From Budapest.My name is Judit too.wolfegirl@hawaii.rr.com
VálaszTörlés