,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. január 17., csütörtök

~ ALMÁS MAZSOLÁS TEJBERIZS ~



»HOZZÁVALÓK« - 4 személyre
Tejberizs  
- 5 dl tej
- 12 dkg kerek szemű rizs
- csipet só
- 2 ek mazsola
- 1 tk vaníliakivonat
- kb 2 ek cukor
Almapüré :
- 3 alma
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 / 2 citrom leve
- 2 - 3 ek cukor
- 1 dl víz
továbbá : GM zabkeksz

  • A megpucolt almát daraboljuk fel, és tegyük egy fazékba, szórjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, majd öntsük rá a vizet és a citrom levét. Főzzük puhára, majd egy botmixerrel pürésítsük. 
  • Az átöblített rizst szórjuk a tejbe, adjuk hozzá a sót, a vaníliát és alacsony lángon, többször átkeverve főzzük puhára. Azután keverjük hozzá a cukrot és a mazsolát.
  • A rizst osszuk el a poharakba, majd kanalazzuk rá az almapürét és szórjunk rá  apróra tört kekszet. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése