»HOZZÁVALÓK«
- 1 kisebb fejes káposzta
- 2 ek zsír
- 2 - 3 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
- só, egész és őrölt kömény
- ételízesítő
- A káposztát kétfelé vágjuk, eltávolítjuk a torzsáját és kisebb kockákra vágjuk. Azután egy lábasba tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük sóval, ételízesítővel és köménnyel, majd puhára főzzük.
- Egy kisebb edényben felforrósítjuk a zsírt, majd beleszórjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk, tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát. A rántást kevés főzőlével simára keverjük, majd hozzáöntjük a forrásban lévő káposztához. Csomómentesre keverjük és az egészet pár perc alatt összeforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése