,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. január 16., szerda

~ FEJES KÁPOSZTAFŐZELÉK ~







»HOZZÁVALÓK«
- 1 kisebb fejes káposzta
- 2 ek zsír
- 2 - 3 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
- só, egész és őrölt kömény
- ételízesítő 

  • A káposztát kétfelé vágjuk, eltávolítjuk a torzsáját és kisebb kockákra vágjuk. Azután egy lábasba tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük sóval, ételízesítővel  és köménnyel, majd  puhára főzzük. 
  • Egy kisebb edényben felforrósítjuk a zsírt, majd beleszórjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk, tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát. A rántást kevés főzőlével  simára keverjük, majd  hozzáöntjük  a forrásban lévő káposztához. Csomómentesre keverjük és az egészet pár perc alatt  összeforraljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése