Tészta :
- 22 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 15 dkg vaj / margarin
- 3 tojás sárgája
- csipet só
- 1 / 2 tasak sütőpor
Töltelék :
- 20 dkg darált dió
- 2 ek kakaópor
- 1 tasak csokoládés pudingpor
- 10 dkg apróra vágott vagy reszelt csokoládé
- 1 / 2 tasak sütőpor
- 1 kispoharas tejföl
- 2 - 3 ek rumaroma
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- csipet só
- kb 4 ek baracklekvár
Krém :
- 3 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 15 dkg puha vaj / margarin
díszítés : - tortadara
díszítés : - tortadara
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 20 * 30 cm - es tepsi aljára sütőpapírt fektetünk.
- A tésztához habosra keverjük a tojássárgáját, a cukorral és a vajjal, majd hozzákeverjük a sütőporral, sóval vegyített lisztet. A masszát egyenletesen a tepsibe simítjuk, majd megkenjük lekvárral.
- A töltelékhez, összekeverjük a diót, a kakaóval, pudingporral, a sütőporral és csokoládéval, majd hozzákeverjük az aromát és a tejfölt. A tojásfehérjét a sóval habbá verjük, apránként adagolva hozzá a cukrot, majd óvatosan összeforgatjuk a diós résszel. A masszát a tésztára simítjuk és kb 30 - 35 perc alatt megsütjük.
- A pudingot megfőzzük a tejben, még melegen hozzákeverjük a cukrot. A kihűlt pudingot kihabosítjuk a vajjal és rákenjük a sütemény tetejére, majd tortadarával díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése