Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető sütés nélküli desszert - na és a lényeg, hogy nagyon finom. Ha ezt a fajta olasz csillagkekszet nem tudnátok beszerezni - egyébként itt kapható : Pan di Stelle, akkor bármilyen kakaós kekszből is elkészíthető
»HOZZÁVALÓK«
- 30 dkg Pan di Stelle keksz
- 15 dkg olvasztott vaj
Töltelék :
- 15 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 2 dl tejszín
- csipet só
A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és egy kivehető aljú piteformába ( 10 * 35 cm ) nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson. Hűtőbe tesszük dermedni.
A tejszínt a sóval forráspontig melegítjük, majd beletördeljük a kétféle csokoládét és levéve a tűzről fényes krémmé keverjük. Ha a krém már kezd dermedni rákanalazzuk a kekszes alapra.
Kekszdarabokkal és kekszmorzsával megszórva díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése