Ha maradna a karácsonyi panettone - ból - ez nálunk minden évben így van, mert mindig többet vásárol a férj olaszo - ban - egy egészen új sütit varázsolhatunk belőle. Mivel a kalács már önmagában is nagyon ízletes, az alaphoz csupán sűrített tejet adunk, hogy összeálljon. ( én még kakaóval ízesítettem, hogy egy kicsit elvegyem az édességét )
»HOZZÁVALÓK«
Alap :
- 40 dkg panettone
- kb 200 g sűrített tej ( tubusos )
- 2 ek kakaópor - elhagyható
Krém :
- 1 , 5 dl tej
- 1 ek liszt
- 1 ek liszt
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 8 dkg lágy vaj
- 8 dkg lágy vaj
- A panettone - t egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a kakaóporral és hozzáadjuk a sűrített tejet. Az egészet jól összekeverjük, majd sütőpapíron kb 1 cm - es vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk.
- A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet és 5 dkg kókuszt, majd állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük. Ha a keverék langyosra hűlt hozzákeverjük a porcukrot a maradék kókuszt és a vajat. A krémet egyenletesen elkenjük a kinyújtott tésztán, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük. Hűtőben pár órán - vagy egy éjszakán át dermesztjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése