- 20 dkg csuszatészta vagy fodros nagykocka
- kb 30 - 40 dkg túró
- 4 ek tejföl
- 20 dkg füstölt szalonna
- só -ízlés szerint
- 6 db réteslap
- 10 dkg olvasztott vaj
- A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd összeforgatjuk 1 - 2 ek szalonnazsírral, a túróval és a tejföllel.
- Egy réteslapot nedves konyharuhára fektetünk, megkenjük olvasztott vajjal, ráhelyezzük a második lapot, lekenjük, majd ismét egy lapot fektetünk rá és ezt is megkenjük olvasztott vajjal. A túrós tészta felét egy csíkban ráhalmozzuk a réteslap hosszabbik oldalára, megszórjuk pár szalonnakockával, majd a két szélét behajtjuk és a konyharuha segítségével feltekerjük. Így teszünk a másik adaggal is.
- A rétest sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön, majd a tetejét lekenjük olvasztott vajjal és 180 °C - ra melegített sütőben szép pirosra sütjük. Langyosan, tejföllel meglocsolva fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése