- 50 dkg fejes káposzta
- 2 közepes burgonya
- 15 dkg füstölt nyers sonka
- 5 dkg parmezán
- 1 szikkadt zsemle
- 1 tojás
- só, bors
- őrölt kömény
- zsemlemorzsa
- A felkockázott burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd krumplinyomón áttörjük és teljesen kihűtjük.
- A káposztát felcsíkozzuk és puhára pároljuk, azután alaposan kinyomkodjuk a levétől és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a burgonyát, a felaprított sonkát, a parmezánt, a tojást és hozzáreszeljük a zsemlét, ízesítjük és alaposan összekeverjük. Ha lágy lenne a massza kevés zsemlemorzsát keverünk hozzá, majd kb 1 órán át hűtőben pihentetjük.
- A masszából diónyi golyókat formálunk, megforgatjuk zsemlemorzsában és bő, forró olajban kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése