»HOZZÁVALÓK«
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 karalábé
- kb 1 , 5 l zöldségalaplé ( vagy 1 zöldségleves kocka )
- só, bors
- 1 ek étk. keményítő
húsgombóc :
- 30 dkg darált pulykahús ( comb, mell )
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- zsemlemorzsa
- 1 tk őrölt édeskömény mag
- A húsgombóchoz egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a tojást, a petrezselymet, ízesítjük és annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszából diónyi gombócokat formázunk és félretesszük.
- Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott karalábét, kissé átpirítjuk és felöntjük az alaplével. Megvárjuk amíg felforr és belehelyezzük a húsgombócokat, majd kb 20 - 25 perc alatt készre főzzük. Ízesítjük és besűrítjük a kevés vízzel elkevert keményítővel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése