,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. február 25., hétfő

~ GLUTÉNMENTES PIZZAKIFLI ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 30 dkg rizsliszt
- 12 g útifűmaghéj
- 1 tk só
- 2 dkg friss élesztő
- 1 mk cukor
- 1 tojás
- 3 dkg olvasztott vaj
- kb 2 dl langyos tej
Töltelék :
- 1 tubus pizzakrém
- kb 15 dkg reszelt sajt
- aprított bazsalikom
továbbá : 
- 1 tojás - a kenéshez
- magok - a szóráshoz

  • A tésztához 1 dl cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A rizslisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne sót, az útifűmaghéjat, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, az olvasztott vajat, a tejet és alaposan összedolgozzuk. Letakarva kb 60 percig pihentetjük.
  • A pihentetett tésztát kétfelé osztjuk, majd rizslisztes felületen kb 20 * 40 cm - es nagyságúra nyújtjuk, megkenjük a pizzakrém felével, majd rászórjuk a sajt felét és a bazsalikomot. Pizzavágóval háromszögeket szabunk és feltekerjük. Így teszünk a másik tésztával is.
  • A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük tojással és megszórjuk magokkal. Folpackkal letakarva kb 25 percig pihentetjük, majd előmelegített 180 °C - os sütőben ropogósra sütjük .( kb 25 perc )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése