- 3 dl tej
- 2 ek méz
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 10 dkg fehér csokoládé
- 15 dkg mascarpone
- 2 db zselatinlap
mangózselé
- 1 érett mangó
- 1 narancs leve
- méz - ízlés szerint
- 1 zselatinlap
- A zselatinlapot vízbe áztatjuk. A tejet a mézzel, a vaníliamagokkal felforraljuk, majd hozzákeverjük a mascarponét és a csokoládét. Azután hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapot és addig kevergetjük amíg sima állagot nem kapunk. A keveréket 4 pohárba adagoljuk és megvárjuk amíg kissé megdermed.
- A mangóhúst pürésítjük, hozzákeverjük a narancslét és a vízben ázott kinyomkodott zselatint, majd alacsony lángon addig melegítjük amíg a zselatin feloldódik, majd ízlés szerint mézzel ízesítjük. A pürét ráöntjük a fehér csokis
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése