- 50 dkg liszt
- 1 / 2 ek só
- 15 dkg hideg zsír
- 1 tojássárgája
- 25 g friss élesztő
- 1 kk cukor
- kb 2 - 2 , 5 dl kefír
továbbá :
- 1 tojásfehérje - a kenéshez
- reszelt sajt - a szóráshoz
- A kefírt meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót és elmorzsoljuk benne a zsírt, azután hozzáadjuk a tojássárgáját a felfutott élesztőt és az egészet összegyúrjuk. 30 perc pihentetés után a tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 60 percig kelesztjük.
- Ha a pogácsák megkeltek, lekenjük a tetejüket tojásfehérjével, megszórjuk sajttal és előmelegített 180 °C - on szép pirosra sütjük.
Ma estére gyorsan kellett sok pogácsát sütnöm. A receptet reggel találtam 3 óra múlva 2 kg lisztből megsülve készen lettek a pogik. Mennyei finom lett. Szívből köszönöm a receptet.
VálaszTörlésKedves Vikóc !
TörlésNagyon szívesen !:)
Kedves Judit! Ma én is rátaláltam az ön receptjére, a családom nagy örömére! Nagyon szépen köszönjük, hogy megosztotta velünk!
TörlésErika
Ezek a pogik finomabbak mint gondoltam. Csak kefír volt itthon és láss csodát. Köszönjük szépen a receptet
VálaszTörlésMég ilyen finom pogácsát sosem sütöttem.
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm a receptet. ❤️
Ez a recept tetszett meg leginkább a kefires pogik között. Ma sütöm meg. Remélem sikerül mert az unokám imádja a pogácsát.
VálaszTörlésMonca nagyi