,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. április 18., csütörtök

~ MANDULÁS NYUSZIKEKSZ ~




»HOZZÁVALÓK«
- 25 dkg liszt
- 5 dkg darált mandula ( héjas )
- 15 dkg vaj / margarin
- 8 dkg porcukor
- csipet só
- 1 tojássárgája
- 1 - 2 ek hideg víz
- bármilyen lekvár
tetejére :
- 10 dkg étcsokoládé
- 50 ml tejszín
díszítés : rózsaszín fondant, fehér szórócukor

  • A tésztához összevegyítjük a mandulát, a lisztet, a sót és a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Azután hozzáadjuk a tojássárgáját a vizet és az egészet összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és 1 órán át hűtőben pihentetjük.
  • A tésztát enyhén lisztezett felületen kb 4 - 5 mm -  es vastagságúra kinyújtjuk, majd nyuszifej alakú kiszúróval kiszaggatjuk. A felesleges tésztát ismét összegyúrjuk, kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 °C - os sütőben kb 10 - 12 perc alatt megsütjük. Ha a kekszek kihűltek, egyet - egyet lekvárral összeragasztunk.
  • A csokoládét összemelegítjük a tejszínnel és megmártjuk benne a kekszek tetejét. Fondantból és a szórócukorból elkészítjük a nyuszi orrocskáját és a bajuszát. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése