Piskóta :
- 2 x 2 db tojás
- 2 x 10 dkg cukor
- 2 x 1 ek méz
- 2 x 1 mk szódabikarbóna
- 2 x 15 dkg liszt
Krém :
- 3 dl tej
- 1 tasak tejszín ízű pudingpor
- 3 ek cukor
- 50 dkg krémes ricotta
- 2 dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak zselatinfix
- 2 tasak vaníliás cukor
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 20 * 30 cm - es tepsi aljába sütőpapírt vágunk.
- A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a mézet és összeforgatjuk az átszitált szódabikarbónás liszttel.. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 12 - 15 perc alatt megsütjük. Így sütünk még egy piskótalapot.
- A tejben megfőzzük a pudingot, még melegen hozzákeverjük a cukrot és kihűtjük. A ricottát - ha rögös lenne egy botmixerrel átdolgozzuk - összekeverjük a kihűlt pudinggal, a zselatinfix- el, ízesítjük vaníliás cukorral és citromhéjjal, majd óvatosan hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt.
- A krémet az egyik piskótán egyenletesen elkenjük, majd ráhelyezzük a másik lapot és hűtőben pár órán át dermesztjük. Porcukorral megszórva kockákra vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése