»HOZZÁVALÓK«
- 30 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg hideg vaj
- 2 tojás sárgája
- csipet só
- 1 kk őrölt fahéj
- kb 20 dkg gyümölcslekvár
tetejére :
- 10 dkg étcsokoládé, 60 ml tej
díszítés :
- 1 tojásfehérje, porcukor
- A tésztához, összekeverjük a lisztet a dióval, porcukorral, sóval, fahéjjal, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját és az egészet egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és 60 percig hűtőben pihentetjük.
- A tésztát kétfelé osztjuk és lisztezett felületen fél cm - es vastagságúra kinyújtjuk, majd kb 26 * 22 cm - es tojásformát vágunk belőle. A tésztatojást sütőpapírral bélelt tepsibe csúsztatjuk és 180 °C - on kb 15 perc alatt megsütjük, majd ha a linzer kihűlt összeragasztjuk a lekvárral.
- A tetejére a tejet felforrósítjuk, beletördeljük a csokoládét és sűrű krémmé keverjük és bevonjuk vele a linzert.
- A díszítéshez a tojásfehérjét elkezdjük habbá verni és annyi porcukrot adagolunk hozzá, hogy sűrű krémet kapjunk. A masszát egy kis lyukú csővel ellátott zsákba kanalazzuk és tetszés szerint kidíszítjük vele a linzertojást.
Otletes igy nagyban es szeletekre vagva is jol mutat :-)
VálaszTörlés