,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. május 25., szombat

~ KAKAÓS TÚRÓS - MÁLNÁS CSIGA ~





»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 30 dkg fehér tönkölyliszt
- 2 dkg élesztő
- 1 tojássárgája
- 2 ek kakaópor
- 50 ml étolaj
- 2 ek méz
- csipet só
- 50 ml tej
-  natúr joghurt
Töltelék :
- 25 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- kb 3 - 4 ek eritrit - vagy ízlés szerint
- 1 tk vaníliapaszta
- 2 ek tejföl
- kb 15 dkg málna ( fagyos )
  • A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne 1 tk lisztet és belemorzsoljuk az élesztőt , majd hagyjuk felfutni. 
  • A lisztet összevegyítjük a kakaóporral, a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a mézet, a tojássárgáját, az olajat és annyi joghurtot adunk hozzá, hogy ruganyos, lágy tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk és a duplájára kelesztjük.
  • A töltelékhez a túrót simára keverjük a tejföllel, majd ízesítjük citromhéjjal, vaníliával és ízlés szerinti édesítővel. 
  • A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb 25 x 30  cm - es nagyságúra kinyújtjuk, megkenjük a túrós krémmel és eloszlatjuk rajta a málnát. Azután a hosszabbik oldala mentén óvatosan feltekerjük és 2 - 3 cm - es szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpírral fedett tepsibe rakjuk és 15 perc kelesztés után, 180 °C - on kb 20 perc alatt megsütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése