,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. május 26., vasárnap

~ KÁVÉS MÉZES KRÉMES ~


»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 35 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 8 dkg vaj
- 3 ek méz
- 1 tojás
- kb 2 - 3 ek tej
Krém :
- 5 dl tej
- 2 dl eszpresszó kávé
- 2 tasak tejszín ízű pudingpor
- 10 dkg cukor
- 15 dkg vaj
máz :
- 10 dkg porcukor
- 3 dkg vaj
- 2 ek kakaópor
- 1 - 2 ek forró víz


  • A tésztához a lisztet egy tálba mérjük, hozzákeverjük a porcukrot és a szódabikarbónát. A vajat, a mézzel összeolvasztjuk, hozzákeverjük a tojást és az egészet a lisztes keverékhez öntjük, majd a tej hozzáadásával egynemű tésztává gyúrjuk. ( ha szükséges adjunk hozzá még tejet )
  • A tésztát három egyforma részre osztjuk és kb 20 * 30 cm - es lapokká nyújtjuk, majd egyesével, sütőpapírral fedett tepsiben 180 °C - on, kb 7 - 8 perc alatt megsütjük.
  • 2 dl tejben simára keverjük a pudingport, a többi tejet a kávéval felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos tejet és az egészet sűrű krémmé főzzük. Még forrón hozzákeverjük a cukrot és langyosra hűtjük, azután a vajjal kihabosítjuk, majd a krémmel betöltjük a mézes lapokat.  
  • A mázhoz egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a porcukrot, a kakaóport és annyi forró vizet, hogy sűrű de kenhető krémet kapjunk. A mázzal bevonjuk a süteményt és hűvös helyen egy éjszakán át  pihentetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése