»HOZZÁVALÓK«
- 6 dl tej
- 1 - 1 narancs és citrom héja
- 2 tojássárgája
- 1 tk vaníliapaszta
- 1 rúd fahéj
- csipet só
- kb 8 dkg cukor vagy ennek megfelelő édesítő
- 6 dkg étk. keményítő
- 1 tk vaj
továbbá : - liszt , tojás - a bundához
- A narancsot és a citromot vékonyan meghámozzuk és a héjukat 4 dl tejben, a fahéjrúddal együtt egy lábasban felforraljuk, majd 30 percig pihentetjük, azután átszűrjük.
- Egy kb 18 * 18 cm - es formába folpackot terítünk úgy, hogy a fólia bőven túllógjon a forma szélétől.
- A maradék tejhez hozzáadjuk a cukrot / édesítőt, a vaníliát, a sót, a tojássárgáját és a keményítőt, majd egy habverővel simára keverjük. Hozzáöntjük a leszűrt tejhez és alacsony lángon , állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A krémet a formába simítjuk, a tetejére ráhajtjuk a fóliát és hagyjuk megdermedni. Azután vízbe mártott késsel tetszőleges nagyságú darabokra vágjuk.
- A krémkockákat először lisztbe, majd enyhén felvert tojásba forgatjuk és forró, bő olajban aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva, lekvárral, csokiszósszal vagy sűrített tejjel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése