Tészta :
- 1 tojás
- 6 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 22 dkg liszt
- 3 / 4 tasak sütőpor
- 3 ek keserű kakaópor
- 2 dl tej
- 4 ek eperlekvár
Töltelék :
- 40 dkg eper
- kb 10 - 15 dkg cukor
- 1 tk citromlé
- 1 / 2 tasak 3 : 1 dzsemfix
tetejére :
- 1 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek cukor
- A megtisztított és feldarabolt epret, a cukorral és a citromlével egy lábasba tesszük és addig főzzük amíg a szemek össze nem esnek, azután egy botmixerrel az egészet pürésítjük, majd hozzákeverjük a dzsemfix - et és még pár percig főzzük.
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 20 * 30 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk.
- A tésztához a tojást, a cukorral, a vajjal és a lekvárral ( töltelék ) kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a sütőporos, kakaós lisztet és a tejet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt - tűpróbáig - sütjük.
- Ha a tészta megsült, rácsra borítva kihűtjük, azután hosszában kettévágjuk. A tészta egyik felét megkenjük eperdzsemmel, majd ráborítjuk a másik tésztarészt.
- A tetejére a tejszínt a cukorral felforrósítjuk, majd beletördeljük a csokoládét és sima krémmé keverjük. Megvárjuk amíg a krém egy kicsit megdermed, majd rásimítjuk a sütemény tetejére. 1 - 2 óra hűtés után kockákra vágva kínáljuk.
Szia!
VálaszTörlésEgyszeru, de nagyszeru es harapnivaloan finomul nez ki.
Folytatas a sajat sutomben…
Koszi a receptet!