Tészta :
- 20 dkg liszt
- 10 dkg hideg vaj
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 1 tojássárgája
- 2 - 3 ek tejföl
Eperszósz :
- 30 dkg eper + a díszítéshez
- 2 - 3 ek cukor
Csokoládés réteg :
- 20 dkg tejcsokoládé
- 1 dl tejszín
- csipet só
- 4 ek eperszósz
- A tésztához összevegyítjük a lisztet a porcukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Azután folpackba csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
- Az eperszószhoz az epret kicsumázzuk és apró darabokra vágjuk, majd összekeverjük a cukorral és jó sűrűre főzzük.
- A tésztát egy kb 22 cm - es piteformába nyújtjuk úgy, hogy legyen pereme is, a tészta alját villával megszurkáljuk, azután sütőpapírt terítünk rá, erre szárazbabot / lencsét szórunk és 180 °C - on kb 20 percig sütjük, majd eltávolítjuk a nehezéket ( a sütőpapírt is ) és még kb 10 percig sütjük.
- A csokoládés réteghez a tejszínt felforrósítjuk, majd ráöntjük az apróra darabolt csokoládéra és addig kevergetjük amíg a csokoládé teljesen elolvad, majd hozzákeverjük az eperszószt is.
- A kihűlt pite alját megkenjük pár ek szósszal és rásimítjuk a csokoládés részt. Hűtőben pár órán át dermesztjük, majd reszelt csokoládéval és feldarabolt eperrel díszítjük.
Nagyon szép és igen finom lehet!
VálaszTörlésKöszönöm Éva ! - tényleg nagyon finom volt
TörlésSe ve muy deliciosa es una bella tarta,abrazos.
VálaszTörlés