Piskóta :
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 6 ek forró víz
- 15 dkg liszt
- 9 g sütőpor
- 8 dkg darált dió
- csipetnyi só
Krém :
- 5 dl tej
- 6 dkg búzadara
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 15 dkg lágy vaj
tetejére :
- 5 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 3 ek darált dió
- A piskótához a sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. A tojásokat kétfelé választjuk, a fehérjéből egy csipet sóval habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vízzel fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral vegyített diós lisztet. Azután pár kanál fehérjehabbal fellazítjuk a diós masszát, utána pedig óvatosan hozzáforgatjuk a maradék tojáshabot. A masszát sütőpapírral bélelt kb 25 * 25 cm - es tepsibe simítjuk és kb 20 - 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
- A kihűlt piskótát lapjában 3 felé vágjuk. * Megjegyzés : Ha nem akarunk a vágással bajlódni, akkor egyenként 3 lap piskótát sütünk.
- A krémhez megfőzzük a tejben a darát, majd még melegen hozzákeverjük a cukrokat és a diót. Ha a krém langyosra hűlt kihabosítjuk a vajjal és betöltjük vele a lapokat.
- A tetejére összeolvasztjuk a csokoládét a vajjal, hozzákeverjük a diót és a sütemény tetejére kenjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése