- 50 dkg eper
- kb 20 dkg babapiskóta
- 3 tojássárgája
- 15 dkg cukor
- pár csepp citromlé
- 50 ml víz
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- Az eperszószhoz 15 dkg epret egy botmixerrel pürés állagúra mixelünk, majd hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és a vizet. Azután egy lábasban kb 5 percig főzzük, majd egy szűrőn átpasszírozzuk és félretesszük.
- A tojássárgáját a cukorral egy hőálló tálba tesszük, majd gőz felett egy kézi habverővel addig verjük amíg a hab besűrűsödik és a duplájára nő. Ha a tojáshab kihűlt, hozzákeverjük a krémsajtot és a felvert tejszínt.
- A babapiskótákat megmártjuk az eperszószban és egy tál aljára rakjuk, rákanalazzuk a krém felét, erre felszeletelt epret helyezünk, ismét kirakjuk eperszószban megmártott babapiskótával és befedjük a maradék krémmel. A tetejére feldarabolt epret helyezünk és hűtőben kb 3 - 4 óra pihentetés után fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése