Tejfölös krém :
- 450 g tejföl
- 12 dkg ameretti keksz
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 - 2 ek cukor - vagy ízlés szerint
- 30 dkg sárgabarack
10 g zselatin
- 30 ml víz
továbbá :
- kb 20 dkg babapiskóta
- tej
- 2 dl tejszín
- A kimagozott és felkockázott barackot egy lábasba tesszük, hozzáadunk 2 ek cukrot és sűrűre főzzük. Azután kihűtjük.
- A kekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, keveset félreteszünk belőle, a többit hozzákeverjük a tejfölhöz, majd ízesítjük, vaníliával és cukorral, végül hozzáforgatjuk a barackot és a vízben megduzzasztott zselatint.
- Egy kb 25 * 25 cm - es tepsit kibélelünk folpackkal. A babapiskótát tejben megforgatjuk és szorosan lerakjuk a tepsi aljába, majd rásimítjuk a tejfölös krémet. Hagyjuk kissé megdermedni, majd rákenjük a habbá vert tejszínt. A tetejét megszórjuk a félretett kekszmorzsával és egy éjszakán át hűtőben dermesztjük. Felkockázva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése