,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. július 30., kedd

~ AMARETTÓS TEJFÖLÖS BARACKOS SZELET ~














»HOZZÁVALÓK«
Tejfölös krém :
- 450 g tejföl
- 12 dkg ameretti keksz 
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 - 2 ek cukor - vagy ízlés szerint
- 30 dkg sárgabarack
10 g zselatin
- 30 ml víz
továbbá : 
- kb 20 dkg babapiskóta
- tej
- 2 dl tejszín

  • A kimagozott és felkockázott barackot egy lábasba tesszük, hozzáadunk 2 ek cukrot és sűrűre főzzük. Azután kihűtjük.
  • A kekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, keveset félreteszünk belőle, a többit hozzákeverjük a tejfölhöz, majd ízesítjük, vaníliával és cukorral, végül hozzáforgatjuk a barackot és a vízben megduzzasztott zselatint.
  • Egy kb 25 * 25 cm - es tepsit kibélelünk folpackkal. A babapiskótát  tejben megforgatjuk és szorosan lerakjuk a tepsi aljába, majd rásimítjuk a tejfölös krémet. Hagyjuk kissé megdermedni, majd rákenjük a habbá vert tejszínt. A tetejét megszórjuk a félretett kekszmorzsával és egy éjszakán át hűtőben dermesztjük. Felkockázva kínáljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése