»HOZZÁVALÓK«
- kb 15 dkg vaníliás karika
- 5 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- porcukor - ízlés szerint
- 1 kk vaníliakivonat
- 2 dl tejszín
barackszószhoz :
- 30 dkg sárgabarack
- kb 15 dkg cukor
- 1 / 2 citrom reszelt héja
- 50 ml víz
- A kimagozott barackot apró kockákra vágjuk, majd egy lábasba tesszük. Azután hozzáadjuk a citrom levét, a cukrot, a vizet és szószos állagúra főzzük.
- A kekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd keveset félreteszünk belőle, a többit pedig az előkészített poharak aljába szórjuk.
- A túrót egy villával alaposan összetörjük, ízesítjük és összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel, azután rákanalazzuk a felét a kekszmorzsára, erre kerül a barackszósz, majd ismét túrókrém. Végül mindegyik krém tetejére teszünk egy - egy kiskanállal a szószból és megszórjuk a félretett morzsával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése