Sárga tészta :
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 tasak sütőpor
- csipet só
-1 citrom reszelt héja
- 35 dkg liszt
Kakaós piskóta :
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- 2 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 kk sütőpor
továbbá :
- 50 - 60 dkg sárgabarack
- őrölt fahéj - ízlés szerint
- 1 tasak vaníliás cukor
- A sütőt 180°C - ra melegítjük, egy kb 20 * 30 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk. A barackot kimagozzuk és apróra felkockázzuk.
- A sárga tésztához a margarint habosra keverjük a porcukorral és a tojással, majd hozzákeverjük a citrom héját és a sütőporral vegyített lisztet. A tésztát egyenletesen belenyomkodjuk a tepsibe, rátesszük a barackot és megszórjuk vaníliás cukorral ill. fahéjjal, azután 25 perc alatt elősütjük.
- A piskótához a tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk a sütőporral vegyített kakaós lisztet. A masszát az elősült tésztára simítjuk és kb 20 perc alatt megsütjük.
- A süteményt teljesen kihűtjük, majd kockákra vágva, porcukorral megszórva és barackdarabokkal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése