,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. július 15., hétfő

~ KALOCSAI RÉTES ~


»HOZZÁVALÓK«
Almás töltelék : 
- 3 db alma
- 2 - 3 ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 ek kekszmorzsa
Meggyes töltelék :
- 1 üveg meggybefőtt
- 2 - 3 ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 ek zsemlemorzsa
Diós töltelék : 
- 15 dkg darált dió
- 3 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 ek rumban ázott mazsola
- 1 , 5 dl tej
továbbá :
- 1 cs réteslap ( 8 db ) 
- olvasztott vaj - a kenéshez
- 1 tojássárgája - a kenéshez
- 9 db palacsinta : 
( 20 dkg liszt, 1 tojás, 2 ek olvasztott vaj, 1 , 5 dl tej, csipet só, 1 ek cukor, szódavíz )


  • A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük annyi szódavízzel, hogy a megfelelő állagot kapjuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük. 
  •  Az almás töltelékhez a meghámozott és lereszelt almát a levétől kinyomkodjuk, összekeverjük a cukorral, fahéjjal és a kekszmorzsával. 
  • A meggyes töltelékhez a zsemlemorzsát kevés vajon megpirítjuk, majd összekeverjük a lecsepegtetett meggyel és ízesítjük ízlés szerinti cukorral és fahéjjal.
  • A diót a cukros tejjel leforrázzuk, majd összekeverjük a mazsolával.
  • A palacsintát olajjal kikent felforrósított serpenyőben kisütjük, azután betöltjük a töltelékkel. Így 3 diós, 3 meggyes és 3 almás palacsintánk lesz.
  • Egy db réteslapot nedves konyharuhára fektetünk, lekenjük olvasztott vajjal és ráfektetünk egy másik lapot, ezt is lekenjük olvasztott vajjal, azután  a keskenyebbik felére elhelyezünk egy meggyes, mögé egy diós, a kettő közepére pedig egy almás palacsintát. A réteslap két szélét a palacsintára hajtjuk és óvatosan feltekerjük. Így járunk el a többi réteslappal is.
  • A réteseket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket lekenjük tojással és 200 °C - on, kb 20 - 25 percig sütjük.
  • Felszeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése