,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. július 8., hétfő

~ MÁLNÁS RICOTTAHABOS PITE ~

















»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 20 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 15 dkg  hideg vaj
- 6 dkg porcukor
- 1 tojás
- csipet só
- 1 kk sütőpor
Töltelék :
- kb 4 ek málnalekvár
- 25 dkg ricotta
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk vaníliakivonat
- 3 - 4 ek cukor - vagy ízlés szerint
- 2 dl tejszín
- 1 tasak  zselatinfix
továbbá : - friss málna, porcukor, menta vagy citromfűlevél


  • A tésztához a lisztet, a diót, a porcukrot, a sót és a sütőport összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, azután hozzáadjuk a tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. ( Szükség esetén kevés hideg vizet adhatunk hozzá ) 
  • A tésztát folpackba csomagolva legalább 1 órán át hűtőben pihentetjük, majd enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk és egy kivehető aljú piteformába ( kb 26 cm ) simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. Az alját villával megszurkáljuk, sütőpapírt terítünk rá, erre száraz babot / vagy lencsét szórunk és 200 °C - on 15 percig sütjük, azután eltávolítjuk róla a nehezéket és szép aranybarnára sütjük. 
  • A töltelékhez a ricottát ízesítjük, hozzákeverjük a zselatinfixet, majd összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel. 
  • A kihűlt pitetészta alját megkenjük lekvárral, majd a ricottahabot sima csöves habzsákba kanalazva, betöltjük vele a tésztát és tetszés szerint díszítjük.                                                                                                                                                                                                                          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése