,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. június 14., péntek

~ ZSEMLEGOMBÓC TEJSZÍNES GOMBAMÁRTÁSBAN ~






»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg apró csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejszín
- 1 / 2 ek étk. keményítő
- 1 tk őrölt pirospaprika
- só, bors kakukkfű
zsemlegombóc :
- 4 szikkadt zsemle
- 1 tojás
- kb 2 dl tej
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- liszt


  • A felkockázott zsemléket egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd leöntjük a tejjel. Kevés vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zsemléhez, ízesítjük és a tojással összedolgozzuk annyi liszttel, hogy jól formázható masszát kapjunk. Azután nedves kézzel gombócokat formázunk és enyhén sós vízben kifőzzük. 
  • A gombamártáshoz, kevés olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, megszórjuk pirospaprikával és rátesszük a feldarabolt gombát. Felöntjük a borral és puhára főzzük. Azután ízesítjük, hozzáöntjük a tejszínt, a kevés vízzel elkevert keményítőt és az egészet összeforraljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése